Met Meester Klaas leer je taal en spelling! Maar hoe dan?

screenshot start leren Leren bij Meester Klaas doe je in een leermodule. Weet je niet welke module je moet kiezen? Maak dan een spellingtoets.

screenshot spellingtoets instellingen Kies voor jou de juiste instellingen voor de spellingtoets en druk op 'Start!'.

screenshot Ga klaar zitten voor de toets. Zet het geluid aan en druk op 'Start'.

screenshot Luister naar de zin en schrijf het missende woord op. Aan het eind van de toets krijg je een analyse welke fouten je het meeste maakt en met welke leermodule je het beste kan starten om foutloos te leren spellen.

screenshot Kies een leermodule uit.

screenshot Start in de leermodule de eerste les. De lessen hebben een opbouw dus je kan het beste bij het begin beginnen. Wil je ergens anders beginnen? Druk dan twee keer op de les. Zo kan je hem openen ondanks dat hij een slotje heeft.

screenshot Lees de uitleg zorgvuldig door. Druk daarna op het pijltje naar rechts om naar de volgende bladzijde te gaan.

screenshot Maak de oefening. Druk hiervoor op het juiste antwoord. Als je alle oefeningen gemaakt heb kan je weer op het pijltje naar rechts drukken.

screenshot Wil je een oefendictee maken? Open dan het oefendictee. Deze staat onder het kopje 'oefendictee' of onder het kopje 'spelling'.

screenshot Kies van welke methode je een oefendictee wilt maken.

screenshot Kies een manier van oefenen. Voor het dictee moet je geluid aan staan.

screenshot Schrijf het antwoord op. Bij de makkelijke oefeningen kan je kiezen uit de juiste letters. Bij de moeilijke moet je alles zelf intypen. Bij oefenen zie je eerst het woord even staan. Bij dictee hoor je alleen het woord.

Succes met leren!

×