Artikel in Spiegelbeeld

Door Paul op 13-03-2018 17:09

In november stonden wij met een leuk artikel in het blad Spiegelbeeld. Deze kan je nu ook hier online lezen.

Leren met Meester Klaas en Wozzol in Spiegelbeeld van november 2017

Teksten leren met Wozzol

Door Paul op 13-02-2018 09:49

Heb je altijd al je die leuke moppen willen onthouden? Wil je een keer onder het sterrenlicht een mooi gedicht kunnen opdragen? Of wil je met de teksten van een cabaretier de hele groep aan het lachen maken?
Maar weet je de teksten nooit meer wanneer het nodig is? Dat hoeft nu niet meer. Wozzol teksten leren is namelijk het perfecte hulpmiddel om de teksten nooit meer te vergeten.

Probeer het nu uit op: www.wozzol.nl/tekstenleren

Nieuwsbrief januari 2018

Door Paul op 17-01-2018 09:15

Grootste spellingwebsite

Spelling taalmethodes gratis oefenen

Nieuwe pdf's 

www.meesterklaas.nl     www.dtgeenprobleem.nl 

Alles over klokkijken (pdf)

klok

Op zijn eigen wijze heeft Meester Klaas weer een boek ontwikkeld. Stap voor stap leren klokkijken. Juist voor onze beelddenkers heel geschikt. Alles wordt behandeld: analoog en digitaal. Daarnaast alles wat met tijd te maken heeft, zoals kwartalen, seizoenen, schrikkeljaar, welke eeuw enz. Meer informatie: www.dtgeenprobleem.nl/klokkijken

Tafels en deelsommen (ook met rest) (pdf)

Tafelrijtjes stampen is vervelend en voor velen niet voldoende om ze blijvend te onthouden.
Door op speciale manieren te leren wordt het onthouden makkelijker: verdubbelen, halveren, één keer meer of minder, omdraaien en combineren. Belangrijk is dat de leerling inzicht krijgt.

Kijk op www.dtgeenprobleem.nl/tafels voor meer informatie (bloemlezing). 
Op dit moment wordt er gewerkt aan een pdf over staartdelingen.

Rekenen over het tiental in een tel (pdf)

Met behulp van beelddenken is het eenvoudiger om sommen over het tiental (15+8=) aan te leren. Het begint met de leerlingen de vriendjes tot tien (6+4, 7+3 enz.) snel in hun hoofd op te laten slaan met behulp van gekleurde kaartjes met cijfers. Daarna is het belangrijk dat de leerling kan splitsen. Om dit te automatiseren is er een gratis programma op www.dtgeenprobleem.nl/splitsen-tot-20
Kijk op de website voor een uitgebreide bloemlezing.

Van alle taalmethoden gratis de woorden oefenen
(ook in een zin!)

Op www.meesterklaas.nl kun je alle woordpakketten/categorieën van de basisschool gratis digitaal oefenen.  Naast oefenen per methode is er ook een verzamelbank van alle methoden. Daar kun je ook per groep, per categorie oefenen. Bij andere spellingprogramma's leer je alleen de woorden. Het unieke van meester Klaas is dat de woorden worden uitgesproken als woord of als een verduidelijkende zin. Er wordt hierdoor meteen aan de vergroting van de woordenschat gewerkt. Bij veel woorden is er ondersteuning via een afbeelding. We werken samen met www.schoolbordportaal.nl.

Alle spelling in aparte modules

Na een foutenanalyse kun je meteen aan de gang op www.meesterklaas.nl. Elke spellingcategorie is in een uitgebreide module als een complete leergang te oefenen. De opbouw is van gemakkelijk tot moeilijk. Met instructie, tips, oefening, feedback, woordenschat (door zinnen en plaatjes), leerlingvolgsysteem. De uitgebreidste spellingsite van Nederland en heel betaalbaar. Degenen die nog geen kennisgemaakt hebben met meesterklaas.nl kunnen met één klas een jaarlang gratis oefenen. Neem daarvoor even contact op.

Je eigen spellingorthotheek in PDF

Spellingpakketten voor de basisschool zijn als pdf te bestellen. De categorieën zijn in 500 bladzijden net zo uitgewerkt als in de boeken van meester Klaas. Bekijk het inkijkexemplaar hier. Je kunt het pakket in totaal bestellen of in een verdeling onderbouw-middenbouw/bovenbouw. De deelpakketten kosten € 27,50, het totaalpakket € 49,50. 
Je kunt uit de uitgebreide databank die bladzijden uitprinten die je nodig hebt voor je leerling. Ideaal naslagwerk voor elke leraar, Remedial Teacher, interne begeleider, logopedist of gewoon voor jezelf. Voor meer informatie: https://www.dtgeenprobleem.nl/spellingpakket

Wozzol: snel woordjes leren

Wozzol is de manier waarop je snel en efficiënt woordjes in een andere taal kan leren. Ga naar www.wozzol.nl en begin direct met leren. Naast het leren via www.wozzol.nl is er ook een geheel nieuwe Android en iPhone app. Het gebruik van Wozzol is gratis.

Met Wozzol leer je sneller dan met de andere programma's, doordat Wozzol gebruikmaakt van gespreide herhaling. Zo wordt elk woord exact op het juiste moment opnieuw overhoord. Daarnaast kunnen woorden in een zin worden aangeboden. De woorden kunnen worden uitgesproken. Er zijn veel standaard woordenlijsten en je kan zelf woordenlijsten maken. Woordenlijsten kunnen eenvoudig vanaf andere systemen met kopiëren en plakken worden geïmporteerd.

Gratis D-of-T-quiz 

Wil je even testen hoe het met jouw werkwoordkennis zit? Elke dag een andere toets, met uitleg!

Daarnaast zijn de onderdelen 'Eenvoudige woorden' en 'Spelen of spellen' ook geheel gratis uit te proberen.

www.meesterklaas.nl | www.dtgeenprobleem.nl | contact

Nieuwsbrief september 2017

Door Paul op 06-09-2017 13:07

nieuwsbrief-header2.jpg

20% korting op meesterklaas.nl

We hebben de meest complete website om spelling te oefenen. Daar hebben we drie jaar hard aan gewerkt. Dat willen we met jou vieren. Daarom krijg je tot 1 november 20% korting op ons totale aanbod: werkwoordspelling, zinsontleding, taal, spelling (alle categorieën van de basisschool), alle oefenwoorden van alle spellingmethoden (als woord of in een zin).
Instructie, regels en trucjes, oefenen, feedback, woorden los of in zinsverband, ondersteunende plaatjes, woordenschatuitbreiding, opklimmend in moeilijkheid, zelf lezen of laten voorlezen, leerlingvolgsysteem. 

Gebruik deze link om van deze actie gebruik te maken: www.meesterklaas.nl/korting/3jaar

 

Van alle taalmethoden de woorden gratis oefenen

Op www.meesterklaas.nl kun je alle woordpakketten/categorieën van de basisschool gratis oefenen.  Er is een verzamelbank van alle methoden. Daar kun je ook per groep, per categorie oefenen. Het bijzondere is dat de woorden worden uitgesproken: als woord of als een verduidelijkende zin. Er wordt hierdoor meteen aan de vergroting van de woordenschat gewerkt. We werken samen met schoolportaal.nl.

Je eigen spellingorthotheek in PDF

Na jaren werk is het eindelijk klaar: alle spelling van de basisschool is nu als pdf te bestellen. De categorieën zijn in 500 bladzijden net zo uitgewerkt als in de boeken van meester Klaas. Bekijk het inkijkexemplaar 528 KB hier. Je kunt het pakket in totaal bestellen of in een verdeling onderbouw-middenbouw/bovenbouw. De deelpakketten kosten € 27,50, het totaalpakket € 49,50. 
Je kunt nu uit de uitgebreide databank die bladzijden uitprinten die je nodig hebt voor je leerling. Ideaal naslagwerk voor elke leraar, Remedial Teacher, interne begeleider, logopedist of gewoon voor jezelf. Voor meer informatie: http://www.dtgeenprobleem.nl/spellingpakket

Wozzol: snel woordjes leren

Wozzol is de manier waarop je snel en efficiënt woordjes in een andere taal kan leren. Ga naar www.wozzol.nl en begin direct met leren. Naast het leren via www.wozzol.nl is er ook een geheel nieuwe Android en iPhone app. Het gebruik van Wozzol is gratis. Als je extra functionaliteit wilt, is er een premium versie vanaf 85 eurocent per maand. Actie: de hele maand september kan je kiezen om de premium versie gratis een maandlang uit te proberen.

Met Wozzol leer je sneller dan met de andere programma's, doordat Wozzol gebruikmaakt van gespreide herhaling. Zo wordt elk woord exact op het juiste moment opnieuw overhoord. Daarnaast kunnen woorden in een zin worden aangeboden. De woorden kunnen worden uitgesproken. Er zijn veel standaard woordenlijsten en je kan zelf woordenlijsten maken. Woordenlijsten kunnen eenvoudig vanaf andere systemen met kopiëren en plakken worden geïmporteerd.

Gratis D-of-T-quiz 

Wil je even testen hoe het met jouw werkwoordkennis zit? Elke dag een andere toets, met uitleg!

Daarnaast zijn de onderdelen 'Eenvoudige woorden' en 'Spelen of spellen' ook geheel gratis uit te proberen.