Meester Klaas Nieuws

Dicteetoets met foutenanalyse

Door Paul op 02-10-2018 13:47

Dicteetoets

Spelling effectief oefenen na foutenanalyse

Om leerlingen effectief te laten oefenen hebben we een gratis dicteetoets ontworpen. Hierbij moet de leerling woorden intypen. Afhankelijk van de gemaakte fouten wordt de leerling doorgestuurd naar de juiste leermodule om de zwakke punten te verbeteren. We hebben ruim 2000 zinnen ingesproken met woorden uit alle categorieën. Elke toets haalt willekeurige woorden uit de verschillende categorieën. Bij de toets is het mogelijk groep, categorie(ë)n en aantal woorden in te stellen.

Doet een leerling alleen een toets over de v of f, dan kan het gebeuren dat er ook doorverwezen wordt naar andere categorieën. Voorbeeld: bij het woord fotografisch wordt gelet op de f, één o en één a, en de isch, dus op drie categorieën. Klik hier voor uitgebreide informatie.

Als een leerling geregistreerd is, worden de vorderingen bijgehouden. Een leraar kan de voortgang volgen van alle werk van de leerling, ook van de toetsen. Is een toets voor een deel gemaakt, dan kan die later worden afgemaakt.

We stellen het zeer op prijs dat er feedback gegeven wordt. Wat kan er beter, anders, bijv. woorden of categorieën toevoegen? Laten we met elkaar deze dicteetoets verder ontwikkelen, zodat iedereen er tot volle tevredenheid gebruik van kan maken.

Nog meer gratis

Spellingtoets voor foutenanalyse

Door Klaas op 22-08-2018 10:01

We zijn druk bezig met het ontwikkelen van een spellingtoets. Voor welke groep, welke categorie(ën), aantal woorden. De leerling ziet en hoort de zin en vult een woord in. Aan het eind volgt een overzicht van de fouten en in welke categorieën. Schrijf je in voor de nieuwsbrief  dan krijg je automatisch bericht. www.dtgeenprobleem.nl/nieuwsbrief.

Artikel in Spiegelbeeld

Door Paul op 13-03-2018 17:09

In november stonden wij met een leuk artikel in het blad Spiegelbeeld. Deze kan je nu ook hier online lezen.

Leren met Meester Klaas en Wozzol in Spiegelbeeld van november 2017

Teksten leren met Wozzol

Door Paul op 13-02-2018 09:49

Heb je altijd al je die leuke moppen willen onthouden? Wil je een keer onder het sterrenlicht een mooi gedicht kunnen opdragen? Of wil je met de teksten van een cabaretier de hele groep aan het lachen maken?
Maar weet je de teksten nooit meer wanneer het nodig is? Dat hoeft nu niet meer. Wozzol teksten leren is namelijk het perfecte hulpmiddel om de teksten nooit meer te vergeten.

Probeer het nu uit op: www.wozzol.nl/tekstenleren