Meester Klaas Nieuws

Grote Broer Kunsteducatie lesopdrachten

Door Klaas op 03-06-2020 10:04

De Grote Broer Kunsteducatie heeft een aantal lesopdrachten gemaakt over de Letter F of V. Download deze en gebruik ze in de les!

Bekijk meer creatieve lesideeën op www.grotebroer.com/workshops.

Snel achterstand inhalen

Door Klaas op 08-05-2020 12:37

20+20

Terug in de klas

Hoe haal je de spellingachterstand in?

Gericht oefenen met de spellingtoets

Zoals bekend worden de meeste spellingfouten gemaakt in de lange en korte klinkers: oogenbliken, waaterdrupels. Waar de fouten exact worden gemaakt kan je checken met de gratis spellingtoets over alle spellingcategorieën op www.meesterklaas.nl. Zie informatie over de uitgebreide foutenanalyse.
Na de toets krijg je inzicht over welke categorieën de leerling extra moet oefenen. Je kunt die digitaal oefenen op meesterklaas.nl of op papier via het spellingpakket als pdf op www.dtgeenprobleem.nl. Bij meerdere categorieën oefen je eerst die waar het snelst resultaat mee te behalen is, waar je regels kunt toepassen. Bijvoorbeeld cht of gt, d of t.

ACTIE!!! Bij 20 licenties 20 cadeau

Actie tot juli 2020! Vanaf 20 licenties krijg je hetzelfde aantal extra. Als je bijvoorbeeld 50 bestelt, krijg je daarna 50 extra van ons cadeau. Dat zullen we in orde maken na de bestelling. Bestel nu direct!

 

Op www.meesterklaas.nl kun je het volgende oefenen:

  • werkwoordspelling
  • zinsontleding
  • taalonderwerpen
  • alle spellingcategorieën in uitgebreide modules
  • alle woordpakketten van alle methodes
  • spellingtoets met uitgebreide foutenanalyse.

Bij alle onderdelen is heel veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de woordenschat. Start nu!

Nu 1 maand gratis!

Door Klaas op 16-03-2020 14:06

één maand gratis!

Nu iedereen thuis moet leren hebben we een actie! Iedereen kan gratis gebruikmaken van alle leermodules van Meester Klaas voor één maand. Het werkt heel simpel. Waar normaal bij een leermodule staat dat je moet betalen voor de volledige versie staat nu een knop "Maart 2020: Thuis leren actie! 1 maand gratis!". Druk op deze knop en je kan direct aan de slag. Je hoeft geen betalingsgegevens in te vullen en na één maand stopt de volledige versie weer automatisch. Ga dus naar de website, meld je aan en start direct met leren.

Dicteetoets met foutenanalyse

Door Paul op 02-10-2018 13:47

Dicteetoets

Spelling effectief oefenen na foutenanalyse

Om leerlingen effectief te laten oefenen hebben we een gratis dicteetoets ontworpen. Hierbij moet de leerling woorden intypen. Afhankelijk van de gemaakte fouten wordt de leerling doorgestuurd naar de juiste leermodule om de zwakke punten te verbeteren. We hebben ruim 2000 zinnen ingesproken met woorden uit alle categorieën. Elke toets haalt willekeurige woorden uit de verschillende categorieën. Bij de toets is het mogelijk groep, categorie(ë)n en aantal woorden in te stellen.

Doet een leerling alleen een toets over de v of f, dan kan het gebeuren dat er ook doorverwezen wordt naar andere categorieën. Voorbeeld: bij het woord fotografisch wordt gelet op de f, één o en één a, en de isch, dus op drie categorieën. Klik hier voor uitgebreide informatie.

Als een leerling geregistreerd is, worden de vorderingen bijgehouden. Een leraar kan de voortgang volgen van alle werk van de leerling, ook van de toetsen. Is een toets voor een deel gemaakt, dan kan die later worden afgemaakt.

We stellen het zeer op prijs dat er feedback gegeven wordt. Wat kan er beter, anders, bijv. woorden of categorieën toevoegen? Laten we met elkaar deze dicteetoets verder ontwikkelen, zodat iedereen er tot volle tevredenheid gebruik van kan maken.

Nog meer gratis