Nieuwsbrief september 2016

Door Paul op 23-09-2016 11:09

wwwmeesterklaasnl

nieuw: flitswoorden en dictees

Werkwoordspelling: D of THet is nu mogelijk om de woorden van verschillende taalmethoden gratis te oefenen. Dat kan ten eerste als flitswoord. Dan zie je het woord een paar seconden en kan je het daarna intikken. Bij de flitswoorden kan je het woord ook laten uitspreken. Ten tweede kan het als dictee. Dan wordt het woord uitgesproken (alleen het woord of in een zin) en kan je het woord daarna intikken.  Zo leren de leerlingen de woorden juist te spellen en wordt de woordenschat uitgebreid.

Log extra gemakkelijk in via Entree en krijg drie maanden gratis toegang tot alle leermodules voor de hele school.

Werkwoordspelling: D of TMet Entree Federatie kan je met één account toegang krijgen tot een groot aanbod van digitale leermiddelen. Nu kan je ook op www.meesterklaas.nl inloggen met het Entree-account. Naast eenvoudig inloggen kan je ook in één keer alle leerlingen van jouw school toegang geven tot de volledige versie van alle leermodules (geen activatiecodes meer nodig!). Dat willen we graag vieren door alle scholen met Entree twee maanden gratis toegang te geven tot alle leermodules. Na deze twee maanden nemen wij graag even contact op om te horen hoe het gebruik van www.meesterklaas.nl is bevallen. Gebruikmaken van deze actie is eenvoudig: log in met een leraaraccount van Entree op www.meesterklaas.nl en klik op 'Entree actie'.

Deze aanbieding geldt tot eind oktober.

Wat hebben we al?

D of T BingoWe hebben een uitgebreide module over de werkwoordspelling.  De module zinsontleding helpt ook bij het foutloos schrijven van de werkwoordsvormen. Om 't kofschip toe te kunnen passen is bijvoorbeeld een herkenning van de persoonsvorm en het voltooid deelwoord nodig.
Onze leermodules over de spellingscategorieën zijn complete leerpakketten. Daarnaast kan er geoefend worden met taalpakketten zoals hen of hun, groter als/dan ik/mij.

 

Waar wordt aan gewerkt?

SpellingEr komen steeds nieuwe pakketten bij.
Nu zijn we bezig met: onregelmatige werkwoorden, leestekens, te kort of tekort.

Onlangs hebben we toegevoegd: militair, verkleinwoorden, groter dan even groot als, hun of hen.

Niet gewoon natypen

Onze programma's zijn zeer uitgebreid. Het leren gebeurt door een combinatie van instructie met regels en trucjes en oefenen. Na een fout volgt er direct feedback. Op veel plekken staan ondersteunende plaatjes en de teksten kunnen worden uitgesproken. Behalve de spelling wordt ook de woordenschat goed geoefend en is alles opklimmend in moeilijkheid. Leraren kunnen de vorderingen  van hun leerlingen in het leerlingvolgsysteem zien.  

Wat kost het?

Alle volledige versies los kopen kost, afhankelijk van het aantal licenties, tussen € 1,00 en € 9,95. Bekijk hier de exacte kosten. Naast de betaalde onderdelen zijn ook veel onderdelen gratis, zoals eenvoudige woorden, spelen of spellende flitswoorden, dictees, de D-of-T quiz en de D-of-T bingo!

www.meesterklaas.nl | www.dtgeenprobleem.nl | contact

Inloggen via Entree

Door Paul op 08-08-2016 18:14

Het is nu mogelijk om je aan te melden via Entree! Zo kunnen scholen die zijn aangesloten bij Entree Federatie zich extra gemakkelijk aanmelden. Een leraar van een school kan in één keer voor alle leerlingen van die school de volledige versie activeren van alle leermodules. Zo zijn de activatiecodes niet meer nodig.
Inloggen via Entree doe je door op het aanmeldscherm op deze knop te drukken:

De uitleg in de leermodules als naslagwerk

Door Paul op 20-05-2016 12:33

Vanaf nu kan je de uitleg in de leermodules altijd terugvinden en gemakkelijk doorzoeken via de nieuwe pagina 'Uitleg van de verschillende leermodules'.

Militair, meubilair enz

Door Klaas op 26-02-2016 15:20

Er staat een nieuwe app online. Over de Franse leenwoorden die eindigen op air of aire.
Op twee niveaus. Van meubilair tot polair en revolutionair.