Meester Klaas Nieuws

Huiswerk opgeven

Door Paul op 15-12-2020 12:25

Het is nu mogelijk om met meesterklaas.nl snel en makkelijk digitaal huiswerk op te geven. Kies de juiste leerlingen, een einddatum en de lesstof. De leerlingen zien gelijk het huiswerk op hun startpagina en de leraar kan de voortgang van de leerlingen volgen. Bekijk voortgang en huiswerk in het helpcentrum voor meer informatie over hoe je huiswerk kan opgeven.
Elke leerling heeft rechtsonder aan de pagina een nieuwe optie: 'Mijn huiswerk'. Daar kan je een overzicht zien van je huidige huiswerk en van al het huiswerk in het verleden. Huiswerk dat je nu moet maken zie je ook bovenaan je startpagina.

Voortgang klassen verbeterd

Door Paul op 28-08-2020 10:47

Het overzicht van de voortgang van de klassen bij Meester Klaas is verbeterd. Zo kan je nu in één oogopslag zien hoe het met iedereen gaat. De tabellen kan je ook sorteren om extra makkelijk leerlingen op te zoeken of te vergelijken.

De voortgang van je klassen bij Meester Klaas
De voortgang van een klas in  Meester Klaas

Grote Broer Kunsteducatie lesopdrachten

Door Klaas op 03-06-2020 10:04

De Grote Broer Kunsteducatie heeft een aantal lesopdrachten gemaakt over de Letter F of V. Download deze en gebruik ze in de les!

Bekijk meer creatieve lesideeën op www.grotebroer.com/workshops.

Snel achterstand inhalen

Door Klaas op 08-05-2020 12:37

20+20

Terug in de klas

Hoe haal je de spellingachterstand in?

Gericht oefenen met de spellingtoets

Zoals bekend worden de meeste spellingfouten gemaakt in de lange en korte klinkers: oogenbliken, waaterdrupels. Waar de fouten exact worden gemaakt kan je checken met de gratis spellingtoets over alle spellingcategorieën op www.meesterklaas.nl. Zie informatie over de uitgebreide foutenanalyse.
Na de toets krijg je inzicht over welke categorieën de leerling extra moet oefenen. Je kunt die digitaal oefenen op meesterklaas.nl of op papier via het spellingpakket als pdf op www.dtgeenprobleem.nl. Bij meerdere categorieën oefen je eerst die waar het snelst resultaat mee te behalen is, waar je regels kunt toepassen. Bijvoorbeeld cht of gt, d of t.

ACTIE!!! Bij 20 licenties 20 cadeau

Actie tot juli 2020! Vanaf 20 licenties krijg je hetzelfde aantal extra. Als je bijvoorbeeld 50 bestelt, krijg je daarna 50 extra van ons cadeau. Dat zullen we in orde maken na de bestelling. Bestel nu direct!

 

Op www.meesterklaas.nl kun je het volgende oefenen:

  • werkwoordspelling
  • zinsontleding
  • taalonderwerpen
  • alle spellingcategorieën in uitgebreide modules
  • alle woordpakketten van alle methodes
  • spellingtoets met uitgebreide foutenanalyse.

Bij alle onderdelen is heel veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de woordenschat. Start nu!