Beheren van leraren, leerlingen, en klassen op Meester Klaas

Op de website www.meesterklaas.nl zijn er leraren, leerlingen, klassen, en activatiecodes. We willen het voor leraren zo makkelijk mogelijk maken. Hier leggen we uit hoe het beheer werkt.

Belangrijke Termen:

 1. Gebruiker: Iedereen met een account op www.meesterklaas.nl.
 2. Leerling: Een gebruiker die leert met de Meester Klaas' leermodule.
 3. Leraar: Een gebruiker aan wie leerlingen zijn gekoppeld.
 4. Klas: Een groep leerlingen.
 5. Activatiecode: Een code waarmee een leerling de volledige leermodule activeert en de eigenaar van de code wordt geregistreerd als leraar van die leerling.

Leraar voegt leerlingen toe aan zijn klas:

 1. De leraar bestelt activatiecodes op www.meesterklaas.nl.
 2. De leraar geeft elke leerling in zijn klas een unieke activatiecode.
 3. Elke leerling maakt een nieuw account op www.meesterklaas.nl. Iedere leerling kiest een duidelijke gebruikersnaam waarmee de leraar de leerling kan herkennen. Het e-mailveld is optioneel. Ze gebruiken een eenvoudig te onthouden wachtwoord zonder rare tekens.
 4. De leerlingen vullen de ontvangen activatiecode in.

Nu hebben de leerlingen toegang tot de volledige leermodule en zijn ze gekoppeld aan de leraar. De leraar kan ze vinden onder "Voortgang." Om ze als een klas te groeperen, maakt de leraar een nieuwe klas aan onder "Per klas."

Veelvoorkomende Situaties:

 1. Leerling vergeet gebruikersnaam of wachtwoord: De leraar kan inloggen en naar "Klassen" of "Leerlingen" gaan. Daar is de optie "Wachtwoordhulp leerlingen" om gebruikersnamen en wachtwoorden van leerlingen te zien en opnieuw in te stellen als ze geen e-mailadres hebben ingevuld. Of stuur even een mailtje naar info@meesterklaas.nl

 2. Onthouden van gebruikte activatiecodes: De leraar kan naar "Mijn activatiecodes" gaan om ongebruikte codes te bekijken en ze als "Gereserveerd" aan te vinken als ze aan leerlingen zijn gegeven. Om te zien welke activatiecode door wie wordt gebruikt, kan de leraar naar "Mijn facturen" gaan.

 3. Wijzigen van leraar door een leerling: Een leerling kan in "Mijn leraren" zien welke leraren aan zijn of haar account zijn gekoppeld en een extra leraar toevoegen.

 4. Oude leerlingen verwijderen: Ga naar de pagina 'Alle leerlingen' of 'Leerlingen zonder klas'. Kies 'Leerling verwijderen' uit het menu rechtsboven. Nu krijg je bij elke leerling een knop om deze leerling te verwijderen. Bij het verwijderen van een leerling blijft het account van de leerling wel bestaan. Alleen de koppeling met de leraar is verwijderd.

Samenwerken met meerdere leraren op school:

Als de school een grote bestelling doet en activatiecodes verdeelt over meerdere leraren, kan dit als volgt:

 1. Doe de bestelling en ga naar "Activatiecodes verdelen" onder het menu rechtsboven op de pagina "Bestellingen" Hier kun je activatiecodes verplaatsen naar een andere leraar, op voorwaarde dat die leraar al bekend is op www.meesterklaas.nl.

Voorbeeld: Stel je hebt activatiecodes voor jouw leerlingen. De leerlingen maken accounts aan, voeren de activatiecode in en hebben toegang tot de leermodule. De leraar kan hun voortgang volgen en de leerlingen in klassen organiseren.

×