Dicteetoets met foutenanalyse

Door Paul op 02-10-2018

Dicteetoets

Spelling effectief oefenen na foutenanalyse

Om leerlingen effectief te laten oefenen hebben we een gratis dicteetoets ontworpen. Hierbij moet de leerling woorden intypen. Afhankelijk van de gemaakte fouten wordt de leerling doorgestuurd naar de juiste leermodule om de zwakke punten te verbeteren. We hebben ruim 2000 zinnen ingesproken met woorden uit alle categorieën. Elke toets haalt willekeurige woorden uit de verschillende categorieën. Bij de toets is het mogelijk groep, categorie(ë)n en aantal woorden in te stellen.

Doet een leerling alleen een toets over de v of f, dan kan het gebeuren dat er ook doorverwezen wordt naar andere categorieën. Voorbeeld: bij het woord fotografisch wordt gelet op de f, één o en één a, en de isch, dus op drie categorieën. Klik hier voor uitgebreide informatie.

Als een leerling geregistreerd is, worden de vorderingen bijgehouden. Een leraar kan de voortgang volgen van alle werk van de leerling, ook van de toetsen. Is een toets voor een deel gemaakt, dan kan die later worden afgemaakt.

We stellen het zeer op prijs dat er feedback gegeven wordt. Wat kan er beter, anders, bijv. woorden of categorieën toevoegen? Laten we met elkaar deze dicteetoets verder ontwikkelen, zodat iedereen er tot volle tevredenheid gebruik van kan maken.

Nog meer gratis

Om te kunnen reageren moet je eerst Inloggen.