Nieuwsbrief januari 2016

Door Paul op 07-01-2016

Goed begin van 2016

We wensen je het allerbeste voor 2016! En dat doen we niet zomaar. Je mag nu alle programma's van Meester Klaas een jaar lang gratis gebruiken. Daarnaast hebben we een erg leuk D-of-T-Bingospel gemaakt! Hiermee kun je op een leuke en goede manier  in de klas de werkwoordspelling oefenen. Elke dag kun je weer een nieuw bingospel downloaden.

Gratis voor de hele school

Werkwoordspelling: D of T De vele enthousiaste reacties die we hebben ontvangen, hebben ertoe geleid dat Paul Snijders en ik besloten hebben om tot eind 2016 alle scholen (basis- en voortgezet onderwijs) te laten kennismaken met onze uitgebreide digitale programma's: werkwoordspelling, zinsontleding, taal en alle spelling die op de basisschool aan de orde komt.
Leerkrachten van uw team die willen meedoen, moeten zich dan wel eerst registreren op www.meesterklaas.nl bij START.

Als daarna dan één leerkracht telefonisch contact opneemt, leggen we hem/haar uit hoe het verdergaat. De gratis codes worden verstrekt en kunnen worden verdeeld onder de leerkrachten. Die leerkrachten kunnen via het leerlingvolgsysteem de vorderingen bijhouden.
Bel 0320 227003; doe dat gerust ook voor meer informatie.
Voor remedial teachers e.d. hebben we ook een leuk aanbod; neem daarvoor even contact op.

Gratis BINGOspel van de werkwoorden

D of T Bingo Zijn de leerlingen al een eind op weg met hun kennis van de werkwoordspelling? Dan kun je hun kennis toetsen met behulp van een gratis D-of-T-quiz en nu ook met een bingospel! Met dit bingospel kun je met de hele klas op een leuke manier de werkwoordspelling oefenen.

Alle spelling digitaal

Spelling Behalve een complete leergang werkwoordspelling en zinsontleding hebben we nu ook een zeer uitgebreid spellingpakket voor je.
Elk onderdeel is opklimmend in moeilijkheid met veel instructie, regels en trucjes. Er wordt veel aandacht besteed aan de woordenschat: woorden worden niet alleen los, maar ook in (betekenisgevend) zinsverband getraind. Hierbij zijn veel afbeeldingen gebruikt ter verduidelijking. 
Bekijk de volledige lijst onderwerpen op de spellingpagina.

Woordjes oefenen in een vreemde taal

www.wozzol.nl (gratis)

Wozzol Leerlingen moeten in de tijd dat ze naar school gaan duizenden woordjes in een vreemde taal leren. Hiervoor wordt meestal zonder veel overwegingen de software gebruikt die toevallig bekend is. Dat is jammer. Er worden honderden uren woordjes geleerd en de effectiviteit van hoe je woordjes leert en hoe efficiënt je leert met verschillende programma's kan groot zijn. Zo kan een leerling opeens veel tijd besparen en beter zijn woordjes leren kennen door gebruik te maken van een beter programma. Een programma dat probeert om de leerlingen zo makkelijk en efficiënt mogelijk woordjes te laten leren, is Wozzol. Met Wozzol kun je niet alleen losse woordjes leren, maar de woordjes ook aanbieden in zinnen. Probeer het nu uit en raad het  je leerlingen aan. Zo halen ze betere cijfers en hebben ze meer tijd voor andere dingen.

www.meesterklaas.nl | www.dtgeenprobleem.nl | contact

Om te kunnen reageren moet je eerst Inloggen.